Svt advokat

Vem som helst kan kalla sig jurist – SVT Nyheter

Advokatsamfundet efter SVT:s granskning: “Vem som helst kan kalla sig jurist” | SVT Nyheter

En advokat måste bland annat ha genomgått en jurist- och etikutbildning och följa vissa regelverk – annars kan de straffas med böter.

Att kalla sig jurist kan vem som helst göra. Det är något som Advokatsamfundet ser en fara i.  – Även om du inte har pluggat ett enda år på högskola så kan du öppna en juristfirma och ge juridisk rådgivning, säger Mia Edwall Insulander, generalsekreterare på Advokatsamfundet.

Advokat skickade mordorder: ”Allvarligt fall” – SVT Nyheter

Advokat skickade mordorder: ”Allvarligt fall” | SVT Nyheter

8 dec. 2022 — En skånsk advokat skickade instruktioner till en tidigare klient om hur ett mord skulle utföras. Han har allvarligt åsidosatt sina plikter …

En skånsk advokat skickade instruktioner till en tidigare klient om hur ett mord skulle utföras. Han har allvarligt åsidosatt sina plikter som advokat, konstaterar Advokatsamfundet, som utesluter honom från förbundet.

Stora knarkrättegången pausas – advokat utreds för bedrägeri

Stora knarkrättegången pausas – advokat utreds för bedrägeri | SVT Nyheter

6 feb. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Stjärnadvokaten Gabriel Barsoum företräder en av de 15 åtalade i den enorma knarkrättegången. Nu tvingas förhandlingarna ta paus, efter att han uteslutits ur Advokatsamfundet på grund av misstänkta bedrägerier.

Här flyr juristen Soheil Naderi från SVT Nyheter Skånes reportrar

Här flyr juristen Soheil Naderi från SVT Nyheter Skånes reportrar – vägrar svara | SVT Nyheter

1 jan. 2023 — Soheil Naderi slutade svara på mejl och blockerade samtal från SVT. Därför låtsades vi vara en klient och bokade ett möte med honom på hans …

Soheil Naderi slutade svara på mejl och blockerade samtal från SVT. Därför låtsades vi vara en klient och bokade ett möte med honom på hans kontor i Malmö.

Advokatens råd till unga män: “Undvik one night stands på …

Advokatens råd till unga män: “Undvik one night stands på fyllan” | SVT Nyheter

17 nov. 2022 — Det är ganska orättvist, för verbalt svaga män döms, enligt min uppfattning, säger advokaten Kristina Bandrup i SVT-programmet Sverige möts.

Efter att samtyckeslagen trädde i kraft har antalet fällande våldtäktsdomar ökat, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet. Men lagen har fått kritik, bland annat från Advokatsamfundet. – Det är ganska orättvist, för verbalt svaga män döms, enligt min uppfattning, säger advokaten Kristina Bandrup i SVT-programmet Sverige möts.

Spionbroderns advokat varnade rätten: ”Får inte påverkas av …

Spionbroderns advokat varnade rätten: ”Får inte påverkas av media” | SVT Nyheter

2 dec. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Enligt experter kan den misstänkta mullvaden hos Säpo och Must – tillsammans med sin bror – ligga bakom en av Sveriges största spionfall någonsin. Men bröderna nekar till brott – under onsdagen hävdade den yngre broderns advokat Björn Sandin att hans klient inte haft en rimlig chans att försvara sig. Han varnade också rätten för att låta sig påverkas av mediebevakningen.– Det har förekommit felaktiga slutsatser på grund av att stora och relevanta delar av den här förundersökningen är hemliga, säger han.

Storebroderns advokat: ”Inte tillräcklig bevisning” – SVT Nyheter

Storebroderns advokat: ”Inte tillräcklig bevisning” | SVT Nyheter

25 nov. 2022 — Hör brödernas advokater Björn Sandin och Anton Strand. Foto: Rami Hazim/SVT … Men enligt hans advokat Anton Strand nekar han till brott.

De två spionbröderna står åtalade för att ha försett Ryssland med hemligstämplad information. Men att bevisningen skulle räcka till en fällande dom tror inte den äldre broderns advokat Anton Strand.– Min uppfattning är att åklagaren inte har tillräckligt med bevisning för att nå ända fram, säger han till SVT.

Pakistansk advokat skjuten till döds i rätten – SVT Nyheter

16 jan. 2023 — Den kände pakistanske advokaten och människorättskämpen Abdul Latif Afridi har skjutits till döds i Högsta domstolens lokaler i staden …

Äldre broderns advokat: ”Aldrig fått så många hot” – SVT Nyheter

Äldre broderns advokat: ”Aldrig fått så många hot” | SVT Nyheter

2 dec. 2022 — – Det var längesen jag fick så mycket märkliga meddelanden och hot, säger den äldre broderns ombud Anton Strand. Enligt advokaten är en av …

Rättegången mot de två misstänkta spionbröderna väcker stor uppmärksamhet och starka känslor i Sverige. Något som till och med försvarsadvokaterna känner av:– Det var längesen jag fick så mycket märkliga meddelanden och hot, säger den äldre broderns ombud Anton Strand.

Keywords: svt advokat